Välitilassa

Viime aikoina olen pohtinut paljon sitä, miten päivät muuttavat muotoaan kun elämä muuttuu. Nyt olen tässä – mutta jo huomenna voi tapahtumien virta mullistaa jo hetkeksi rakentamani rutiinin. Tämä on ajan kuluttamista välitilassa, paikassa joka jo luoteeltaan on hetkellinen. Välitilassa ei kannata tehdä kauaskantoisia päätöksiä tai sitoutua suuriin suunnitelmiin. Hyvätkin aikomukset, innostuminen ja mukaan tempautuminen on epävarmaa, pystynkö sittenkään siihen mitä lupasin. Jaksanko lähteä mukaan vanhempain yhdistykseen jos lapsen korvatulehduskierre jatkuu. Olenko valmis työmatkalle kun stressi jo pelkästä ruuhkaisesta aamujunasta vie voimat. Entä jos huomenna onkin jo toisin? Virtaus on nopeaa, välillä pelottavaa. Koskaan ei tiedä mitä seuraava puhelinsoitto tuo tullessaan.

Tässä ja nyt olen kuitenkin avoimempi ja haavoittuvaisempi kuin koskaan muulloin. Värit ovat kirkkaampia, ihmisten kasvot herättävät tunteita ja muistoja, tunnistan itseni vastaantulijoissa ja etsin sitä yhteistä linkkiä. Sinä poika bussissa tänään näytät ihan sukulaispojalta vuosien takaa, ja yhtäkkiä mietin mitä hänelle kuuluu ja saisinko häneen yhteyden. Noustessani pysäkillä moikkaan sinua ja yllätän itseni. Epävarmuus elämässä saa tekemään hulluja asioita. Se saa minut tuntemaan myötätuntoa ja kiinnostusta näitä kaikkia kanssamatkustajia kohtaan.

Tästähän onkin kyse, tunteesta jonka tulisi kuulua jokapäiväiseen elämään. Kaikki on hetkellistä, jos en tunne kiitollisuutta ja kunnioitusta tätä todellisuutta kohtaan se on jo kohta myöhäistä. Mitä avoimempi olen muutokselle ja myönnän, etten näe mihin se kulman takana johtaa, voin olla aidosti läsnä tässä hetkessä. Mutta kaikkein tärkeintä on huomata, miten yhteenkuuluvuus ja kiinnostus muita kohtaan syntyy epävarmuudesta ja avautumisesta. Mikään ei ole täydellistä, eikä pidäkään olla. Epätäydellisyys, suru, pelko, häpeä…tunteita joista haluaisimme päästä eroon – ne pitävät meidät kosketuksissa muihin, maailmaan ympärillämme. Siksi tänään haluan tunnustaa ilolla, mikään ei ole täydellistä. Se mikä näyttää ulospäin hyvältä, kätkee taakseen paljon muutakin. Tarinalla on aina molemmat puolet. Onneksi näin on. Tästä on hyvä aloittaa blogi, voit lukea tarina taustalta sivulta mistä on kyse.IMG_0447.jpg

Haavoittuvuuden merkitystä elämässä on tutkinut ansiokkaasti Brene Brown:

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s