Tarina taustalla

Tämä blogi on syntynyt ajatuksista matkan varrella, olen pohtinut miten vähän tiedämme mielen ominaisuuksia ja merkityksellisen elämän tekijöitä kartoittavasta tutkimuksesta, jota tehdään ympäri maailmaa joka päivä. Vain pieni osa siitä päätyy uutisiin, vaikka monilla tutkituilla jutuilla on merkitystä meidän arkemme päätöksissä, valinnoissa ja suunnitelmissa. Kohtaan näitä asioita kotona, töissä ja ympärilläni. Pohdin niitä bussimatkoilla ja kirjoitan pieneen muistikirjaani: Muista etsiä tästä lisää tietoa! Uskon vahvasti siihen että tieto voi helpottaa elämää. Kaikkea ei tarvitse itse kokeilla.

Kaikki tieto ei kuitenkaan kosketa, sitä on liikaa ja kuka tietää mitä se kaikki tarkoittaa. Mielipiteitä on moneksi. Olen asettanut itselleni tehtäväksi etsiä pieniä helmiä, itseäni kiinnostavia tutkimuksia, oivalluksia ja löytöjä. Ainoa ehto on, että ne ovat olennainen osa arkea ja niistä voisi olla hyötyä muillekin.

Vuoden 2016 teema on, mitä haluaisin lisää elämääni, jotta eläisin ja kokisin sitä koko sydämelläni, olisin yhteydessä muihin ja enemmän läsnä omassa arjessani? Se ei välttämättä tee minua aina onnellisemmaksi (siihen riittää täydellinen kuppi kahvia), mutta se saattaa auttaa minua selviämään paremmin kun suru, pelko ja turhautuminen ilmaantuvat paikalle.

Kokeilen viikon ajan näitä mahdollisia helmiä ja pohdin blogissani miten ne toimivat. Vuoden lopussa minulla on toivottavasti kokoelma parhaita ehdotuksia siihen, miten pienet asiat voivat muuttaa tavallisen elämän paremmaksi. Kivi kiveltä – stone upon stone.

2007-08-09 at 13-24-44

Mainokset